(2021) Geschiedenis van en verhalen rondom de Benzenraderhof

 

Martin Hodiamont en Til Diamont-Huijnen doken tijdens hun genealogisch familieonderzoek in de geschiedenis van de Benzenraderhof.

De (familie)namen uit de vele archiefstukken leiden soms tot verwarring en vragen. Arnolt en Arnold, Huijnen en Huynen, Roosenboom en Rozenboom. Maar ook voor benamingen als: Ter worm, Terworm, TerWorm, drie Oortspunt, Drie-oortsput, Droe Oortd Put. Zijn het dezelfde personen en locaties?

Daarbij is de spelling gedurende eeuwen gewijzigd en het taalgebruik verschilt in de eeuwen. En ook de kranten staan vol fouten?

In een tijdlijn volgen we de bewoners van de Benzenraderhof. Eigenaren en pachters van jaar nul tot 2019. We bespreken de Romeinen, Karel de Grote, Paus Leo IX. De naamgever Bercholphus van Bensenrade (Bensenroede-Bensenroide) met (deels) zijn stamboom. Het Altaarrecht en de discussies daarom heen. De Drie Oortsput, De Oostenrijkse Successie oorlog, de Pachters in en na de Franse tijd, De Benzenraderhof als asielzoekerscentrum. De dynastie Habets, De moord in het Rozenpaadje. Eigenaar Frans Schepers en villa Imstenrade. De beperkingen van de "voetgangerspaden", De familie Huijnen-Huynen en veel en veel meer

 

Totaal 160 pagina's. Soft cover, gelijmd en met ca. 235 (deels kleuren)foto's. Met medewerking van: Martin en Til Hodiamont, Guus Huiynen, Frans Kuipers, Frans Markon. Inmiddels 4e druk.

UItverkocht!! Dit boekwerk kan alleen met levertijd bij de drukker worden besteld tegen druk- en portokosten voor de stukprijs. Vraag de geldende kostprijs op bij het secretariaat. U ontvangt een kostenopgave per mail. Na betaling wordt het boekwerk separaat voor u besteld en geleverd!!